Skip to main content
Bestrating

Bestraten. Wat is dat?

Sierbestrating

De tuin wordt meer en meer gezien als een verlengstuk van het huis. We leven steeds meer buiten en de tuin is een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving geworden. In het verleden werd er vooral gebruik gemaakt van de bekende grijze 30x30 betontegels. De leveranciers van bestratingen hebben niet stil gezeten en inmiddels is er een enorme keuze aan stenen en tegels.

Beton

Betonklinkers zijn er in verschillende afmetingen en kleuren. Deze klinkers worden veelal gebruikt als steen voor rijweg, parkeerplaats en oprit.

Natuursteen | Keramiek

Het woord zegt het al. Natuursteen tegels worden gemaakt uit grote blokken/ brokken natuursteen. Hierdoor is iedere tegel uniek. Natuursteen en keramische bestrating heeft vaak een hoogwaardige en chique uitstraling. Natuursteen en keramische tegels worden daardoor veelal gebruikt voor terrassen.

Klinkers

De straatklinker (klinkaert of straatsteen) is de meest bekende klinker.  Maikel maakt het meest gebruik van sierklinkers zoals Betonklinkers, Kleiklinkers, Kasseien en kinderkopjes. 

Het terras

Bij de aanleg van een terras is het van belang dat je de ruimte neemt. Liever te groot dan te klein! Niks zo vervelend als opgepropt op een terras zitten.
In de meeste gevallen wordt een terras gemaakt met grote tegels. Een terras van stenen kan zeker een heel mooi alternatief zijn. Maikel kan je goed adviseren in het type steen en de wijze van leggen. Het wildverband geeft een mooi speels terras.

De oprit

 Voor een blijvend sterk en vlakke oprit adviseert Maikel om de onderlaag van +/- 25cm gebroken puin te voorzien. Hier gaat dan een 7 centimeter witzand overheen en dan volgt de bestrating.

Vraag Maikel naar de mogelijkheden voor een sterke en mooie oprit.

Legpatroon | Legverband

Het bestratingspatroon bepaalt het aangezicht en de stevigheid van je terras, oprit en pad. De 7 meest gebruikte sierbestrating legverbanden vindt je hier.

Elleboogverband | Halfsteenverband | Blokverband | Wildverband | Diagonaalverband | Keperverband | Banenverband

Wat kost bestraten?

De kosten voor het bestraten van je voor- of achtertuin, terras, oprit of tuinpad kunnen op twee manieren berekend en geoffreerd worden.

  • Totaalprijs: Er kan een totaalprijs gegeven worden voor de aan te nemen klus. In deze kostenraming zit dan vaak het aan- en afvoeren van afval, het voorzien van een zandbed, het zetten van banden en afboorders en de kosten van het leggen van de stenen of tegels.
  • Vierkante meterprijs (prijs per m2): Dit is vaak de prijs voor alleen het (opnieuw) leggen van de stenen en/of tegels.

Bent u enthousiast geworden en/of wilt u in contact komen met Maikel?

Meer dan alleen bestrating

Dankzij het leergierige karakter van Maikel heeft hij ook ruime kennis en ervaring in het aanleggen van tuinverlichting (zowel 12volt als 230volt), bewatering en beregening van zowel gazon als beplanting, afwatering (drainage) met goten en putten, gazonaanleg en kunstgras, grindpaden, algemeen grondwerk met afvoer van tuinafval en het rand afwerken (afboording) met Ecolat en Cortenstaal.

Maikel is vooral werkzaam in en rondom Barneveld. Op deze website vindt u diverse voorbeelden van bestrating en randafwerking van nieuwbouw- en bestaande woningen.

De bestrater voor Barneveld
en omgeving!

Adres


Schoutenstraat 92
3771CL Barneveld

Contact


Tel.: 06-13988542

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.